Doneer
Ja, ik steun het Aids Fonds met:
/ /
Toen moest ik op mijn werk vertellen dat ik hiv heb.
BEKIJK
Het verhaal van Clemens
>
Terug naar Nieuws

Nieuws.

3 april 2012

Direct na de infectie beginnen met hiv-remmers heeft uiteindelijk voordelen

Mensen die direct na de infectie beginnen met het tijdelijk slikken van hiv-remmers, kunnen gemiddeld twee jaar later beginnen met de levenslange behandeling met hiv-remmers. Dit is het resultaat van een onderzoek in het AMC bij 173 mensen die kort na het oplopen van de hiv-infectie aan de studie deelnamen.

Voor het starten met hiv-remmers bij mensen met hiv bestaan richtlijnen. Dit betekent in de meeste gevallen dat mensen die hiv hebben, pas beginnen met behandeling als hun weerstand onder een bepaald niveau is gezakt.

Het onderzoek is uitgevoerd bij mensen die kort geleden een hiv-infectie hebben opgelopen. Zij werden in drie groepen verdeeld. Eén groep kreeg meteen hiv-remmers gedurende een half jaar, één groep kreeg meteen hiv-remmers gedurende anderhalf jaar en één groep startte met levenslange hiv-behandeling volgens de bestaande richtlijnen. De groepen die meteen begonnen met hiv-remmers stopten met het innemen van hiv-remmers na de voorgeschreven periode. Daarna startten ze weer met levenslang innemen van hiv-remmers volgens de bestaande richtlijnen.

Uiteindelijk bleek dat de groepen die meteen startten met hiv-remmers, gemiddeld twee jaar later met de levenslange behandeling konden beginnen. Hierbij was er geen verschil tussen de groep die een half jaar of anderhalf jaar hiv-remmers geslikt had.

De resultaten van het onderzoek >> (Engels)