Doneer
Ja, ik steun het Aids Fonds met:
/ /
Als ik basketbal speel, vergeet ik even dat ik hiv heb.

Dankzij het Aids Fonds kan ik blijven spelen

BEKIJK
Het verhaal van Maritza
>
Terug naar Nieuws
Foto: UNAIDS

Nieuws.

3 may 2012

VN: meer geld voor aidsbestrijding

VN-Secretaris Genraal Ban Ki-moon wil dat de internationale gemeenschap meer geld beschikbaar stelt voor de bestrijding van hiv/aids. Vorig jaar zijn financiële toezeggingen gedaan, maar als de internationale gemeenschap niet snel met meer geld over de brug komt, komt daar niets van terecht. Om de toezegging van 22-24 miljard dollar voor aidsbestrijding in 2015 te halen, is nog 8 miljard nodig. Hij roept de internationale gemeenschap, inclusief het bedrijfsleven, op om meer geld bij te dragen.

‘Hulp is geen liefdadigheid, maar een gedeelde verantwoordelijkheid en een verstandige investering waar wij allen de vruchten van plukken,’ aldus Ban Ki-moon.

De VN schat dat dankzij hiv-medicatie – die in 1995 beschikbaar werd – 2,5 miljoen sterfgevallen zijn voorkomen en 350.000 kinderen van hiv-geïnfecteerde moeders zijn geboren zonder hiv.

Het streven voor 2015 is dat 15 miljoen mensen toegang hebben tot deze medicijnen. Daarnaast wordt ingezet op het tegengaan van kinder-infectie en moedersterfte: afname van het aantal nieuwe infecties onder kinderen met 90% en afname van moedersterfte door aids met de helft. Op dit moment wordt er bijna iedere minuut een baby met hiv geboren.
Maar hiervoor is dus aanzienlijk meer geld nodig.

Meer informatie (Engels) >>