Doneer
Ja, ik steun het Aids Fonds met:
/ /
Toen moest ik op mijn werk vertellen dat ik hiv heb.
BEKIJK
Het verhaal van Clemens
>
Terug naar Nieuws

Nieuws.

23 may 2014

Filmpremière The Normal Heart in Theater Tuschinski

Het succes van The Normal Heart lijkt geen grenzen te kennen. Na het boek en het bekroonde toneelstuk is er nu ook een verfilming van het waargebeurde verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren 80. De film gaat maandag 26 mei in première, waar directeur Ton Coenen van het Aids Fonds het nawoord verzorgt.

Aidsbestrijding anno 2014

The Normal Heart vertelt het verhaal van de strijd van mensen met hiv, activisten en artsen in de jaren tachtig. Sinds die tijd is veel verbeterd in de aidsbestrijding. Helaas geldt dat niet voor  miljoenen mensen in de wereld. Zij zien nog steeds ouders, broers, zussen, ooms, tantes en vrienden sterven aan de gevolgen van aids. 24,7 miljoen mensen met hiv in de wereld krijgen geen behandeling, laten de feiten en cijfers zien. Op de avond van de première zal Ton Coenen vertellen over de actuele ontwikkelingen rondom het bestrijden van hiv. Hij gaat dieper in op de problemen waar we anno 2014 tegenaan lopen en waarom aidsbestrijding nog zo hard nodig is.

Theater Tuschinski
Toneel van de première van de film, waarin beroemdheden zoals Mark Ruffalo en Julia Roberts een belangrijke rol vervullen, is Theater Tuschinski in Amsterdam. Hierbij zal de pers en een groot aantal Bekende Nederlanders aanwezig zijn.

Winnaars
Donateurs van het Aids Fonds konden meedoen met een winactie voor dit evenement. De 25 gelukkige winnaars en hun partners zullen het Aids Fonds op deze bijzondere avond vergezellen. Na afloop van de film komt de sterrencast van het toneelstuk het podium op om te vertellen hoe zij het spelen van de voorstelling hebben ervaren en hoe zij zich identificeren met de karakters uit de film. Vanwege het enorme succes staan zij deze zomer wederom met The Normal Heart in verschillende theaters in Nederland.

Activiteiten The Normal Heart
Het Aids Fonds zal zich ook dit jaar met diverse activiteiten verbinden aan het toneelstuk The Normal Heart. Het onderliggende thema is immers nog steeds actueel: iedereen heeft recht op hiv-behandeling.

The Normal Heart gaat op zondag 1 juni om 20.30 uur in première op HBO Nederland. Bekijk hier de trailer.